Berichten box

Informatieavond 19 juni 2018

Op 19 juni  is er een informatieavond voor alle ondernemers uit Harlingen en directe omgeving in Restaurant ‘t WAD aan de Waddenpromenade.

Programma

19.30  Inloop

20.00  Welkomstwoord door Milan Grijmans

20.05  Ontwikkelingen Cruise Port Harlingen door Janneke Nieuwhof en Käthe Kuperus 

20.30  Projectplan “Samen het MKB verduurzamen” door Tjitske Jeltema (Provincie Fryslan) 

21.00  Pauze

21.15  Wet AVG voor ondernemers door Cor Procee van Webish ICT

21.45  Vragenronde

22.00  Borrel en netwerken

23.00  Einde bijeenkomst

 

Cruise Port Harlingen

Sinds 2012 is de gemeente Harlingen bezig zich te ontwikkelen als Cruise Port Harlingen. De cruise-industrie ontwikkelt zich wereldwijd, ook in West Europa zijn er forse groeicijfers. De cruise-industrie zoekt daarom unieke locaties met charmante stadscentra en excursiemogelijkheden. Omdat de historische stadskern op steenworp afstand van de haven ligt is er grote interesse in Harlingen. De maatschappijen willen graag met cruiseschepen tot 160 meter in de Friese havenstad aanmeren. Janneke en Käthe gaan ons hier meer over vertellen.

Projectplan “Samen het MKB verduurzamen

Vanuit de gemeente wordt binnenkort het projectplan “samen met het MKB verduurzamen” gestart. Dit in samenwerking met Ondernemend Harlingen. Het plan beschrijft de aanpak van de provincie Fryslân om samen met de gemeenten het verduurzamen van MKB bedrijven te realiseren. Hierbij gaat het vooral om energiebesparing en duurzame energieopwekking. We leggen de nadruk op samenomdat ook de directe omgeving van de MKB bedrijven, netwerk en adviesorganisaties, energiecoöperaties en andere projecten worden betrokken in dit project. Eigenlijk het hele netwerk om het MKB wordt betrokken. Tjitske Jeltema van de Provincie zal de ondernemers van Harlingen over dit plan tijdens deze avond inlichten.

Wet AVG en de ondernemer:

Wat betekent de Algemene  Verordening Gegevensbescherming nu écht voor  ondernemers en organisaties? Cor Procee van Webish neemt ons mee in de volgende onderwerpen: Persoonsgegevens en Bijzondere persoonsgegevens, Rechten van betrokkenen, Verwerker en Verwerkingsverantwoordelijke, Privacy By Default en Privacy By Design,  Datalekken en Incidenten. Er is deze avond voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen voor je eigen organisatie!