Berichten box

Harlingen – Dinsdagavond 11 september organiseerde de Businessclub van Ondernemend Harlinger haar tweede leden bijeenkomt. Met als thema “Toerist in eigen stad” inclusief “walking dinner” konden de leden van Ondernemend Harlingen samen met een introducee in groepjes een stukje van Harlingen ervaren zoals een toerist dat doet.

Met als startpunt Hotel Restaurant Zeezicht, liep men door de steegjes en straatjes van Harlingen onder leiding van een stadgids welke enthousiast vertelde over de diverse bezienswaardigheden. Een bezoek aan en een presentatie in de Harlinger Aardewerk en Tegelfabriek deed menig mond opengaan van verbazing tijdens een bevlogen presentatie van Rikes Oswald.

In het Brouwdok kon men een een kijkje nemen in de brouwerij en een vers biertje tappen wat een ware smaak sensatie bleek. De passie voor dit pure product spat er af bij Johan ten Hoor en Gerard Ypenga, bijzondere mannen met een bijzonder verhaal.

In het Hannemahuis werden de leden ontvangen door Hugo ter Avest en werd er beknopt maar zeer boeiend over het ontstaan en de historie van het Hannemahuis verteld met als afsluiting een “strûntocht” door het Hannemahuis. In Café Restaurant het Noorderke werd de avond afgesloten en kon men de opgedane ervaringen met elkaar delen.

De hapjes en drankjes werder verzorgd door Hotel Restaurant Zeezicht,  Brasserie de Jasmijn,  Restaurant Zeevantyd en Hotel Restaurant Anna Caspari. Ondernemend Harlingen heeft inmiddels een flink aantal leden en is nog steeds groeiende.

Bijzonder is, dat naast de detailhandel en horecaondernemers er ook een ruime aanwas is van zeer uiteenlopende beroepsgroepen. Dit maakt de Businessclub bijeenkomsten bijzonder energiek door de diverse verhalen en ervaringen.