De vereniging

De vereniging Ondernemend Harlingen (OH) is op 28 maart 2018 ontstaan uit een fusie tussen de Harlinger Ondernemers Vereniging (HOV) ,Koninklijke Horeca afdeling Harlingen en Stichting Harlingen Promotion. Door het samenvoegen van deze drie organisaties is een nieuwe vereniging ontstaan met een nog steeds groeiend aantal leden. Deze leden zijn werkzaam in de handel, nijverheid, industrie, zakelijke dienstverlening, horeca en vrije beroepen.

Ondernemend Harlingen, verder te noemen OH, is belangenbehartiger voor álle ondernemers uit Harlingen en de directe omgeving van Harlingen. Ook voor starters. OH informeert, verbindt, adviseert, inspireert en geeft voorlichting.

OH houdt zich bezig met thema’s die voor ondernemers in Harlingen en directe omgeving van belang zijn. Ondernemers willen namelijk redelijkheid bij lokale belastingen en milieueisen, een goede bereikbaarheid, veiligheid, leefbaarheid en een heldere economische visie.

Om dit te realiseren is een goede samenwerking tussen ondernemers noodzakelijk , maar ook tussen ondernemers en de lokale overheid en andere organisaties. Met een goed georganiseerde ondernemersvereniging kunnen wij als één volwaardige gesprekspartner naar buiten treden: samen sta je sterker. Een collectief bereikt meer want het bundelen van krachten is dé aangewezen manier voor een gezond ondernemersklimaat en dit begint bij een gezonde ondernemersvereniging.